Frakt 29kr Fri frakt över 299 kr Allt inom pyssel & hobby

Produkter

Vår Ledstjärna

VÅR LEDSTJÄRNA


Kreativitet, skapande och kvalitetstid

Vi vill ha en värld där barn får möjligheter att lära genom lek. Där barn ska kunna känna ambitioner och utvecklas i sin egen takt. Och där vi ger dem möjlighet att känna stolthet över saker de gör själva.

Hos oss står barnet och barnets lärande i centrum. Vi har ett brett sortiment med över 1000 pysselartiklar för alla åldrar och kunskapsnivåer.
Våra produkter ska skapa kreativitet och lärande genom lek, men också lugn och ro. Barnen får tid tillsammans och, för en stund, en digitalfri värld. Vi vill ge vänner och familj möjlighet att umgås tillsammans samtidigt som man gör något kreativt och utvecklande. Gärna över generationsgränser.

Våra produkter lämpar sig lika bra för barn som för vuxna. Alla ska kunna använda våra produkter.

Vi älskar pyssel, lek och lärande

Vårt ledord är “mycket för pengarna”. Våra kunder ska känna att de får produkter av bra kvalité och innehåll för ett bra pris när de handlar av oss. Vårt sortiment ska väcka lusten att pyssla, leka och lära i alla åldrar och gärna tillsammans.


Vi tror på att låta kreativitet och pedagogik gå hand i hand, oavsett ålder. Våra produkter utmanar till lärande genom lek och pyssel. Vi säljer till skolor, återförsäljare och direkt till slutkund. Det gör att våra produkter finns i både storpack och mindre förpackningar. Där våra kunder finns, där finns vi.

Glädje, positivitet och humor

På Playbox är målet att personalen ska må bra och trivas på jobbet - både vad det gäller förmåner och trivsel med varandra. Vårt mål är att våra medarbetare ska vara stolta över sin arbetsplats och det företaget symboliserar och står för. Vi tänker att en nöjd medarbetare ger tillbaka.

Personalen är den viktigaste och mest värdefulla resursen Playbox har. Vi vill förvalta familjekänslan och bygga vidare på den tillsammans med personalen. Här gör vi saker tillsammans, både på jobbet och utanför arbetstid. Uppstår problem löser vi dem tillsammans och med en positiv inställning. Glädje, positivitet och humor är ledorden på vår arbetsplats. På Playbox ska personalen alltid trivas.

För företaget är det viktigt att hitta rätt medarbetare. I anställningsprocessen är Ingvar Kamprads motto “Kompensera dina brister genom att anställa den som är olik dig själv” viktigt för oss. Vi på Playbox ser olikheter som en styrka!

Vi vågar gå mot strömmen

Vår erfarenhet och kunskap i branschen gör att vi vet vilka produkter som säljer och hur vi kan utveckla dem. Genom att lyssna på marknadens önskemål kan vi utveckla produkter och skapa efterfrågan.

Vi vågar tro på oss själva och vårt kunnande. Det innebär att Playbox går mot strömmen när vår känsla och kunskap säger att det är rätt. Vi går också ett steg längre och gör det lilla extra för att verkligen lyckas med våra satsningar.

Vi följer inte massorna utan vågar trampa våra egna stigar. Det gör att vi vågar satsa på produktion i Sverige där vi idag tillverkar alla våra rörpärlor. Vi försöker också förpacka mycket av vårt pyssel i Älmhult. Vår tro på oss själva och vår förmåga att se möjligheter i utmaningar gör att vi vågar satsa.

Kvalitet och säkerhet

Playbox tar kvalitet och säkerhet på största allvar. Vi ska leverera säkra produkter av hög kvalitet och leva upp till kraven för EU:s standard för leksaker.

Playbox gör sitt allra yttersta för att leverera säkra produkter av hög kvalitet. Säkerhet och ansvarstagande är ledord i tillverkningen av våra produkter. Vi arbetar ständigt med vårt kvalité- och miljöarbete så att det lever upp till kraven för EU:s standard för leksaker.

Vårt ansvarstagande innebär att vi besöker våra fabriker kontinuerligt och ser till så att fabrikerna följer våra avtal, både när det gäller tillverkningen och personalens arbetsvillkor. Via vårt helägda dotterbolag, Pulebo, finns vi också på plats i Kina. För att uppnå de här målen har vi tagit fram en inköpsmanual för våra leverantörer. Den beskriver hur vi arbetar med att köpa in produkter, material och tjänster och bygger på internationellt erkända dokument och konventioner gällande mänskliga rättigheter, miljöskydd och säker arbetsmiljö, samt på våra värderingar och lagstadgade krav.

Playbox är stolta över att vara med i The Business Social Compliance Initiative, BSCI, som är ett europeiskt affärsdrivet samarbete för företag som vill förbättra arbetsförhållanden i leverantörskedjan världen över. Det vill verkligen vi! Vi ställer också krav på våra leverantörer så att de lever upp till BSCIs standard. Genom detta kan vi se till så att våra underleverantörer genomför förbättringar inom fabriker och social efterlevnad.

Vi vågar ta ansvar för miljön

Vi på Playbox vågar ta ansvar. Genom att ta ansvar för våra produkter och se till så att de tillverkas så miljövänligt det går, bidrar vi till en bättre och mer hållbar miljö.

För Playbox är barnen det viktigaste. Vi vill att barn i flera generationer framöver ska kunna vara ute och leka i en frisk natur, där föroreningar inte påverkar vatten, luft och miljö. För oss är det därför självklart att ha ett miljöfokus och arbeta hållbart.

För att minska påfrestningar på miljön försöker vi finna fler leverantörer i vårt närområde. På så sätt tar vi ansvar för utsläppen. Vi minskar också våra transporter och utsläpp genom att köpa mer komponenter. Vi tar även ansvar genom att alltid försöka hitta miljövänligare alternativ till våra produkter. Vi vågar testa de alternativen, för en vinst för miljön är en vinst för oss. Därför har vi bland annat börjat tillverka rörpärlor som är producerade av förnybart material. Bara ett av flera miljövänliga initiativ som vi är stolta över.

Lekfullt lärande för alla

Lekfullt lärande. Det tror vi på och det står vi för. Med Playbox ska barn alltid ha chans att utvecklas och lära genom lek. Att skapa något som ger stolthet.

Playbox är inspiratören. Hos oss ska man hitta kreativitet och en möjlighet att samlas kring en gemensam uppgift som passar för alla, oavsett ålder och kunskapsnivå. Vi vill förmedla den känslan.

Enkelt uttryckt; Våra produkter ska kunna användas av alla.

Bli inspirerad och följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube där vi delar med oss av mängder med pysseltips, idéer och inspirationsbilder.